Kapr podle pánů z Rožmberka

Podle starodávného receptu z archivu třeboňského zámku.

Opečená ryba s omáčkou z červeného vína a medu podávaná na rozpečené topince.

náročnost:
cena:
čas: 30 minut

Kapří biftečky

Ryby na grilu a navíc bez kostí.

Věřte mi, že kapr nebude mít žádné kosti a biftečky budou báječné.

náročnost:
cena:
čas: 40 minut

Grilovaná krkovička

Jednoduchý způsob, jak si připravit šťavnaté steaky z prorostlé krkovice.

Skvělý a jednoduchý recept pro Vaše letní grilování. Nezapomeňte si k němu připravit i některý z mých zdravých salátů.

náročnost:
cena:
čas: 20 minut

Pečený zeleninový salát

Sladkokyselá osmahnutá zelenina.

Variace na klasický zeleninový salát, který připravíte na grilu, pánvi i ohništi.

náročnost:
cena:
čas: 20 minut

Grilovaný kapr v balíčku

Labužnická ryba s pikantní zeleninou.

Podle tohoto receptu odobně připravte i různé druhy ryb, či využijte jiné kombinace zeleniny, já však doporučuji kapra.

náročnost:
cena:
čas: 40 min + 1 hodina na osolení ryby

Krájené řízečky z kuřecího masa

Kousky kuřecího masa ve formě šťavnatých řízečků zachutnají nejen dětem.

Kuřecí maso opečené obalené v kukuřičné polentě a opečené do křupava může být zdravou variantou populárních kuřecích nuget.

náročnost:
cena:
čas: 30 minut

Vázaný steak

Osvědčený recept na šťavnatý steak z libovolného masa.

Nakrájené kousky masa spojené proužkem slaniny do libovolně vysokého steaku. Díky tomuto receptu bude maso uvnitř růžové a plné šťávy.

náročnost:
cena:
čas: 40 minut

Kapří krájené řízečky

Pokud v mase překrájíte tenké kostičky na délku cca 2 milimetrů, získáte rybu docela bez kostí.

Z hlediska zdravé výživy patří rybí maso mezi výjimečné potraviny. Součástí rybího tuku jsou zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny, jejichž blahodárný vliv na náš kardiovaskulární systém, hospodaření těla s cholesterolem a preventivní působení proti dalším civilizačním chorobám je klinicky prokázán.

náročnost:
cena:
čas: 40 minut

Hovězí steak se sýrovou čepicí

Návod jak připravit šťavnatý hovězí steak jako z té nejlepší restaurace.

Klasický steak z hovězí svíčkové zprudka opečený na pánvi a dotažený ve vyhřáté troubě schovaný pod čepicí z omeletky a podávaný na opečené polentě s omáčkou z bílého vína.

náročnost:
cena:
čas: 20 minut

Gril bageta

Jednoduchý fígl, jak ozvláštnit gril párty!

Pestrý špíz z kuřecího masa v křupavém rozpečeném pečivu. Samozřejmě je možné péci na jehlici různé suroviny například uzeniny, žampiony, jiné druhy masa.

náročnost:
cena:
čas: 60 minut