TVAROHOVÝ DEZERT S JAHODAMI

Lehká sladká tečka může být překvapením nejen na Valentýna!

náročnost: 1
cena: 2
čas: 30 minut + chlazení

Pokud chcete dosáhnout ještě dokonalejší chuti pak do tvarohového krému zašlehejte ještě rozměklé máslo – na půl kilogramu tvarohu až 200 gramů.

postup:

  • Nejprve třete cukr s tvarohem, vanilkovým čarováním od Kulináře – případně nemáte-li vanilkovým cukrem a citronovou šťávou. Vše vyšlehejte do hladkého tvarohového krému. Poté do něho vmíchejte větší část jahod pokrájených na menší kousky.

  • V deci a půl vody s troškou cukru rozpusťte želatinu a ve vodní lázni ji zahřejte. Ještě dosti teplou želatinu zašlehejte do tvarohové hmoty a rychle vše vložte do formy, nebo formiček. Můžete také tvarohovou hmotu krátce zahřát v mikrovlnné troubě aby po smíchání s želatinou okamžitě neztuhla.

  • Ztuhlý tvarohový dezert pak ozdobte šlehačkou mátovými lístky a podávejte s ovocným sirupem či likérem a také s radostí.

varianty:

  • Pokud chcete dosáhnout ještě dokonalejší chuti pak do tvarohového krému zašlehejte ještě rozměklé máslo – na půl kilogramu tvarohu až 200 gramů.