TĚSTOVINOVÝ SALÁT PALERMO

Připravte si chutný bezmasý salát!

náročnost: 1
cena: 2
čas: 20 minut

Lehký salát plný bylinek, oliv a zeleniny v dresinku z balsamikového octa.

postup:

  • V dostatečně slané vodě uvařte těstoviny tak aby byly uprostřed ještě pevné.

  • Scezené těstoviny rychle zchlaďte studenou vodou a nechte dobře odkapat. Pak do nich promíchejte trochu olivového oleje, soli a citronovou šťávu a uložte je v lednici.

  • Zelené bylinky, ve kterých nesmí chybět bazalka nasekejte nebo natrhejte na drobné kousky, vložte je do misky, zalijte olejem, osolte, zakápněte balsamikovým octem a důkladně chvíli míchejte.

  • Pak přidejte nasekaná sušená rajčata, olivy (tmavé i zelené nebo podle vaší chuti). Opět vše promíchejte nakonec do směsi nastrouhejte část parmazánu nebo podobného sýru (grana).

  • Prochlazené těstoviny spojte s dresinkem a dílčí porce přivoňte čerstvě pomletým pepřem a zkrášlete sýrovými hoblinkami a lístky bazalky.

varianty:

  • Těstoviny můžete nahradit třeba drobnými kousky opečených brambor.