SLAVONICKÝ SALÁT

Salát s jogurtem, kysanou smetanou, uzenou rybou a žampiony.

náročnost: 1
cena: 2
čas: 20 minut

Nebojte se syrových žampionů. V dresinku s jogurtem změknou a jsou výborné.

postup:

  • Zaleží na vás, kterou uzenou rybu zvolíte. Šetrně zbavte rybí maso kostí, kůže a rozdělte ho na menší kousky. Pak vezměte čerstvé běloučké žampiony, vylomte jim nožky, ty nechte stranou a hlavičky oloupejte a nakrájejte na silnější plátky.

  • Dále si nakrájejte jemně jarní cibulky a potom uzené rybí maso, žampiony i cibulku lehce promíchejte v dresinku z kysané smetany a jogurtu s olejem, cukrem solí a šťávou z citrónu.

  • Nechte půl hodinky ležet v chladnu a potom do salátu vmíchejte nakrájený hlávkový salát. Servírujte na listu hlávkového salátu posypaný krájenými ředkvičkami.

  • Salát můžete doplnit i sekanými bylinkami (koprem, pažitkou i bazalkou a podobně).