RYBÍ HRANOLKY

Vyhlášený jihočeský recept na chutnou úpravu ryby nejen v době výlovů.

náročnost: 2
cena: 4
čas: 40 minut

Připravil jsem speciální směs Rybí Hranolky a s její pomocí si můžete připravit snadno a rychle tuto delikatesu. Pokud ještě nemáte mé koření k dispozici, zde je návod, jak si připravit hranolky od samého začátku.

postup:

  • Kapr filet je označení pro očištěnou půlku kapra bez páteře a žeber jakož i bez ploutví. Půlku kapra pak je nutné prokrájet hustými řezy v místech kde jsou tenké rozeklané kostice v rybí svalovině. Řezy veďte od hřbetu dolů ostrým nožem tak aby jste prořízli kosti na přibližně dvou milimetrové kousky a zároveň neprořízli kůži.Ta pak drží pohromadě prořezané maso. Zároveň z ryby krájejte tenké delší proužky (hranolky).

  • Z vína, sojové omáčky, česneku, koření a soli vymíchejte marinádu a tu pak zamíchejte do rybích hranolků.

  • Pokud dáváte přednost snadné a rychlé přípravě pokrmů, vyzkoušejte suchou marinádou “Rybí hranolky”. V tom případě do misky nalijte 100 ml vody nebo piva a v tekutině důkladně rozmíchejte suchou směs.

  • Nechte nejlépe hodinku odležet a pak kousky rybího masa obalte ve směsi mouky a škrobu. Smažte je pak v rozpáleném oleji a dbejte na to, aby se hranolky k sobě příliš neslepovaly. Podávejte se šťouchanými bramborami či chlebem a smetanovým dresinkem.

varianty: