
Vytvořte si vynikající oběd podle tohoto osvědčeného návodu. Díky využití kukuřičné krupice se jedná o bezlepkový pokrm.
postup:
Do jemně nastrouhaných předem uvařených brambor dejte vejce, kukuřičnou krupici, bramborový škrob, sůl a vše krátce promíchejte. Nechte asi 5 minut stá, aby krupice natáhla vlhkost.
Ze vzniklého těsta tvořte noky nebo válečky a vařte je ve vroucí osolené vodě. Poté co vyplavou počítejte dvě minuty.
Poté nočky vyberte a na chvilku vložte do studené vody. Po okapání je trochu omastěte máslem.
Do máslem vymazané zapékací nádoby dejte špenátové listy, předem krátce podušeé na zpěněné cibuli a česneku. Osolte a opepřete je, posypejte polovinou strouhaného sýra a do směsi přidejte noky.
Posypte zbytkem sýra a dejte do trouby zapékat na 160 stupňů asi 20 minut. Na závěr ještě vše potřete máslem, a posypte sekanou petrželí a oregánem.
varianty:
- pokud neděláte bezlepkovou variantu, vysypte zapékací nádobu strouhankou, aby byly nočky křupavější.
množství:
pro 4 osobyingredience:
500 g | vařené brambory |
150 g | kukuřičná krupice |
polenta | |
2 ks | vejce |
400 g | špenátové listy |
polévová lžíce | škrob |
1 ks | cibule |
středně velká | |
2 stroužky | česnek |
200 g | balkánský sýr |
oregano | |
pepř | |
petrželová nať | |
máslo | |
postup:
Do jemně nastrouhaných předem uvařených brambor dejte vejce, kukuřičnou krupici, bramborový škrob, sůl a vše krátce promíchejte. Nechte asi 5 minut stá, aby krupice natáhla vlhkost.
Ze vzniklého těsta tvořte noky nebo válečky a vařte je ve vroucí osolené vodě. Poté co vyplavou počítejte dvě minuty.
Poté nočky vyberte a na chvilku vložte do studené vody. Po okapání je trochu omastěte máslem.
Do máslem vymazané zapékací nádoby dejte špenátové listy, předem krátce podušeé na zpěněné cibuli a česneku. Osolte a opepřete je, posypejte polovinou strouhaného sýra a do směsi přidejte noky.
Posypte zbytkem sýra a dejte do trouby zapékat na 160 stupňů asi 20 minut. Na závěr ještě vše potřete máslem, a posypte sekanou petrželí a oregánem.
varianty:
- pokud neděláte bezlepkovou variantu, vysypte zapékací nádobu strouhankou, aby byly nočky křupavější.