Zapečené těstoviny se zeleninou

Variace na zapečené těstoviny se spoustou chutné zeleniny a parmazánovou ozdobou.

Náročnost
Cena
čas60 minut

Pokud máte rádi, přidejte ostrou posekanou chilli papričku o které je známo, že (mimo jiné) zabraňuje nadýmání a “prodlužuje naše mládí”.

Postup přípravy

  • Ve výrazně osolené vodě uvařte těstoviny tak, aby uprostřed zůstaly tuhé. Krátce je propláchněte vodou a nechte okapat.
  • Na olivovém oleji osmahněte nakrájenou cibulku kousky česneku a hrstku posekaných bylinek (bazalka, zelená petržel, tymián, saturejka). Hned potom přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu, (cuketu, mladý lilek a červenou papriku. Opékejte chvilku a jakmile se zelenina prohřeje zastříkněte vše bílým vínem. Nechte zašumět a stáhněte z plamene.
  • Pomelte mořskou solí a pak promíchejte s těstovinami, vložte do vymaštěné zapékací mísy, zasypte strouhaným parmazánem a zprudka zapečte. Z části parmazánu si můžete upéci na nepřilnavé pánvi parmazánové křupinky a těmi spolu s grilovaným plátkem cukety zdobit zapečený pokrm.

Suroviny

500 gtěstoviny
250 glilek
250 gmladá cuketa
200 gčervená paprika
1 ksmenší cibule
olivový olej
bílé víno
mořská sůl
3 stroužky česnek
100 gparmazán
zelené bylinky