Vánoční punč

Nápoj vonící romantickou dálkou.

Náročnost
Cena
čas35 minut

Tradiční Vánoční punč Vás zahřeje a pohladí nejen o Vánocích. K jeho přípravě vřele doporučujeme Punčové koření od Petra Stupky

Postup přípravy

  • Do necelého půl litu vody dejte PUNČOVÉ KOŘENÍ a šípkový čaj a nechte alespoň 30 minut stát.
  • Poté vše asi 5 minut povařte. Na závěr přidejte pomerančový džus a opět vše přiveďte k varu. Nakonec dolijte červené víno, vmíchejte VANILKOVÉ a CITRONOVÉ čarování případně ještě vše trochu oslaďte.
  • Zvlášť macerujte rozinky ve višňovém likéru a přidávejte je do scezeného punče spolu s řezy pomeranče.
  • NEALKO VARIANTA místo červeného vína svařte v punči nálev z višňového nebo jiného kompotu a rozinky máčejte krátce v horkém nápoji

Suroviny

3 porcešípkový čaj
300 mlpomerančový džus
300 mlvíno červené
70 grozinky
dle chuticukr přírodní
řezy z pomeranče
15-20 gPUNČOVÉ KOŘENÍ Koření Kulinář
půl lžičkyVANILKOVÉ ČAROVÁNÍKoření Kulinář
půl lžičkyCITRONOVÉ ČAROVÁNÍKoření Kulinář