Těstovinový salát palermo

Připravte si chutný bezmasý salát!

Náročnost
Cena
čas20 minut

Lehký salát plný bylinek, oliv a zeleniny v dresinku z balsamikového octa.

Postup přípravy

  • V dostatečně slané vodě uvařte těstoviny tak aby byly uprostřed ještě pevné.
  • Scezené těstoviny rychle zchlaďte studenou vodou a nechte dobře odkapat. Pak do nich promíchejte trochu olivového oleje, soli a citronovou šťávu a uložte je v lednici.
  • Zelené bylinky, ve kterých nesmí chybět bazalka nasekejte nebo natrhejte na drobné kousky, vložte je do misky, zalijte olejem, osolte, zakápněte balsamikovým octem a důkladně chvíli míchejte.
  • Pak přidejte nasekaná sušená rajčata, olivy (tmavé i zelené nebo podle vaší chuti). Opět vše promíchejte nakonec do směsi nastrouhejte část parmazánu nebo podobného sýru (grana).
  • Prochlazené těstoviny spojte s dresinkem a dílčí porce přivoňte čerstvě pomletým pepřem a zkrášlete sýrovými hoblinkami a lístky bazalky.

Suroviny

300 gkvalitní těstoviny
150 gnakládané olivy
100 gsušená rajčata v oleji
balsamikový ocet
olivový olej
mořská sůl
bazalka, tymián
saturejka, petrželka
pepř
citronová šťáva
50 - 100 gparmazán