Ovesná polévka

Vydatná polévka z nahého ovsa.

Náročnost
Cena
čas50 minut

Moderní variace na tradiční polévku.

Postup přípravy

  • Nahý oves je třeba namočit (nejlépe den předem) či alespoň 1- 2 hodiny. Poté ho společně s Bylinkovou solí uvařte.
  • Na rozpáleném sádle opékejte nejprve jemně nakrájenou cibuli, poté i česnek nasekaný na drobné kousky a nakonec také nahrubo nastrouhanou zeleninu.
  • Větší část zeleninové směsi přidejte do polévky spolu s Polévkovou voničkou a kratičce zavařte. Zbylou část zeleniny si nechte na ozdobení polévky přímo na talíři.

Suroviny

200 gnahý oves
120 gkořenová zelenina
fazolové lusky
1 ksstřední cibule
česnek3 stroužky
petrželová nať
50 gsádlona opečení
50 gmáslona zjemnění
Bylinková sůlkoření Kulinář
Polévková vonička koření Kulinář