Křupavý špíz ze štiky
Slavnostní křupavá dobrota.

Náročnost | |
---|---|
Cena | |
čas | 30 minut |
Je docela jedno jestli tento jednoduchý ale velice elegantní pokrm uděláte ze štiky nebo jiné ryby. Důležitá je kvalita klobásky. Obal z kukuřičné krupice – polenty se vypeče do křupava a úspěch je zaručen.
Postup přípravy
- Rybí maso nakrájejte na stejnoměrné proužky tak bylo možné nabodnout je na jehlici na dvakrát a dovnitř vložit kousek kvalitní, voňavé klobásky. Klobáska totiž uvnitř masa splní roli ochucení celého špízu. Rybu jen osolte doplňte klobáskou a nabodněte na špíz. Pokud bude filet s kůží vězte, že jde snadno propíchnout ze vnitř ale svrchu je dobré udělat si malý nápich nožem aby se maso zbytečně nedeformovalo.
- Připravené špízy obalte v kukuřičné krupici a zvolna pečte ze všech stran na sádle. Pečené špízy pak vložte do mírně vyhřáté trouby (60 - 80 stupňů) dojít.
- Do výpeku v pánvi dejte nakládaný zelený pepř včetně trochy nálevu, šalvěj, bylinkové máslo. Vše nechte jen kratičce zapěnit. Podávejte na teplém talíři se šťouchanými bramborami, vřelým úsměvem a radostí.