Tmavá šlehačková roláda

Nadýchnutá lahůdka s ovocem.

Náročnost
Cena
čas30 minut

Lehoučké piškotové těsto svázané ztuženou šlehačkou a doplněné kousky ovoce zaručeně potěší labužnické choutky malých i velkých.

Postup přípravy

  • Z pěti bílků ušlehejte pevný sníh a do něho postupně přidávejte za stálého šlehání krupicový cukr. Po jeho zašlehání hmota zpevní a pak přidávejte postupně jeden žloutek, promíchejte, pak další a další. Na závěr přidávejte kakaový prášek předem důkladně smíchaný s moukou. I tuto suchou směs vmíchejte pozvolna po jednotlivých lžících.
  • Pečicí plech vyložte hliníkovou fólií a na ní stejnoměrně rozetřete piškotovou hmotu. Pečte ji při teplotě 200 stupňů asi 7 minut.
  • Upečený plát ihned stáhněte s fólií z horkého plechu a nechte ho zchladnout. Do smetany ke šlehání přidejte ztužovač a ušlehanou smetanu pak rozetřete na upečený plát. Doplňte na malé kousky nakrájené kompotované ovoce a za pomoci alobalu roládu stočte. (Hlinikovou fólii přitom pochopitelně z těsta sloupněte)
  • Prochlazenou roládu krájejte na stejnoměrné řezy a s úsměvem neste na stůl

Suroviny

5 ksvejce
100 gcukr krupice
30 gkakao 2 lžíce
40 gmouka pšeničná polohrubá, 2 lžíce
250 mlšlehačka 33%
250 gkompotované ovoce bez nálevu