Přibíraná zelňačka

Vydatná polévka pro chladné a deštivé dny.

Náročnost
Cena
čas40 minut

Polévka z kysaného zelí se zeleninou vám zaručeně dodá dostatek síly a energie. Podávejte jí se šťouchanými bramborami, které se přibírají k porci polévky.

Postup přípravy

  • Bílé zelí překrájejte. V případě, že je příliš kyselé jej propláchněte a následně dejte vařit s trochou soli, drceným kmínem a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninou.
  • Když je vše měkké, vmíchejte do polévky jemné ovesné vločky a polévku nechte krátce povařit.
  • Zvlášť v hrnci uvařte brambory ve slupce a uvařené oloupejte.
  • Na sádle opékejte drobně nakrájenou cibuli až zezlátne. Přidejte k ní ještě teplé brambory, vše trochu osolte a následně rozšťouchejte. Takto upravené brambory se dávají k polévce ve zvláštní míse a přibírají se až do samotného talíře se zelnicí.

Suroviny

500 gbílé zelíkysané
500 gbrambory
120 gkořenová zelenina
80 gcibule
100 gsádlo
30 govesné vločkyjemné
drcený kmínkoření Kulinář
sůl