Pečínka v jogurtu

Jeden ze působů jak připravit klasickou vepřovou pečeni.

Náročnost
Cena
čas90 minut

Budete překvapeni jak lahodná je vepřová krkovička ve spojení s bílým jogurtem.

Postup přípravy

  • Vepřovou krkovici nakrájejte na stejnoměrné kusy nebo silnější plátky. Do bílého jogurtu vmíchejte sůl, koření a prolisovaný česnek a vše nakonec vlijte na vepřové maso. Chvíli promíchávejte a potom nechte nejlépe několik hodin, případně i do druhého dne proležet v chladnu.
  • Do pekáčku dejte hrubě pokrájenou cibuli a pak naskládejte maso včetně jogurtové marinády. Vložte do trouby a zvolna (170 stupňů) pečte pod poklicí. Jogurt se při pečení srazí a to není chyba.
  • Poslední část pečení přidejte teplotu a pečte bez poklice aby se odpařila syrovátka a navrch maso opeklo. Podávejte s opečeným bramborem smíseným s vařenými zelenými fazolkami, nebo jenom s čerstvým chlebem.

Suroviny

1 kgvepřová krkovice
200 gbílý jogurt
1 storužekčesnek
1 velkácibule
1 lžícekrkovička grilkoření Kulinář