Pečený zeleninový salát

Sladkokyselá osmahnutá zelenina.

Náročnost
Cena
čas20 minut

Variace na klasický zeleninový salát, který připravíte na grilu, pánvi i ohništi.

Postup přípravy

  • Před samotným grilováním si svařte stejné množství octa a cukru (např. 250 g cukru a 250 ml běžného lihového octa). Tím potom snadno a rychle ochutíte různé saláty a studené omáčky.
  • Pokud budete pečený salát připravovat na roštovém grilu, nakrájejte zeleninu na větší, stejnoměrné kusy a zcela nasucho ji osmahněte. Opečenou zeleninu pak vložte do mísy a ochuťte rozvarem cukru a octa, kořením Grilovaná zelenina, Medvědí solí a olivovým olejem.
  • V případě úpravy salátu na pánvi nebo grilovací plotně, krájejte zeleninu na menší, stejnoměrné kousky. Nejprve na troše oleje pečte celer, pak přidejte cibuli a nakonec ostatní druhy zeleniny. Rajčata upravte zlehka, nejlépe nakonec. Osmahnutou zeleninu až těsně před podáváním osolte MEDVĚDÍ SOLÍ (medvědím česnekem a dalšími bylinkami) a svařeným octem s cukrem.
  • Při podávání doplňte sýrem.

Suroviny

150 gcibule
100 gceler
220 gpaprika
220 gcuketa
200 gmini rajčata
100 gsýr
olivový olej
ocet
cukr krupice
kořeníGrilovaná zeleninaKoření Kulinář
Medvědí sůl Koření Kulinář