Palačinky zapečené s játry

Nevšední variace na zapečené palačinky.

Náročnost
Cena
čas60 minut

Palačinky zapečené se směsí jater, cibule a slaniny s možností doplnit i další suroviny jako zeleninu, sýr a podobně.

Postup přípravy

  • Z mléka, vajec a mouky vyšlehejte hladké, řídké těsto a nechte ho čtvrt hodinu odstát. Poté z něho na minimu oleje pečte tenké palačinky.
  • Jemně nakrájenou cibulku nechte osmahnout na většině sádla, pak přidejte nudličky slaniny, kmín a nakonec velmi drobně posekaná játra. Vše krátce poduste, osolte a trochu opepřete. Nakonec vmíchejte polovinu strouhanky a nechte zchladnout.
  • Palačinky plňte podušenými játry, zaviňte a skládejte do zapékací nádoby. Tu předem vymažte tukem a vysypte strouhankou. Pro větší efekt můžete stočené palačinky krájet na špalíky stavět je v zapékací míse na stojato.
  • Palačinky nejprve v troubě zvolna, přikryté, rozpečte a pak zalijte mlékem nebo smetanou s rozšlehanými vejci a dopečte.

Suroviny

500 gkuřecí játra i jiná
100 gcibule
100 ganglická slanina
60 gstrouhanka
2 ksvejce
15 gsůl nebo mořská
pepř černý
50 gsádlonebo jiný tuk
120 mlsmetana 12%
250 gmouka pšeničná polohrubá - na palačinky
2 ksvejcena palačinky
150 mlmlékona palačinky
50 golej na palačinky