Ovesné sušenky kulinář

Zdravé mlsání pro každého.

Náročnost
Cena
čas30 minut

Sušenky z ovesných vloček lze podle chuti doplnit libovolným sušeným ovocem, nahradit přírodní cukr medem, přidat voňavé koření a podobně. Křehké sušenky zvládnou upéci i děti pokud nebudete litovat trochu upatlané kuchyně.

Postup přípravy

  • Do teplého mléka dejte lžičku Vanilkového Čarování, část cukru a špetku soli. Poté zamíchejte do mléka ovesné vločky a kokos a nechte chvíli stát.
  • Vejce, rozpuštěné máslo a cukr a vše vyšlehejte do pěny. Přidejte namočené vločky s kokosem. Vzniklou kaši pak zahustěte moukou, do níž předem namíchejte půl lžičky jedlé sody a stejné množství perníkového koření. Měkké, lepivé těsto doplňte nakrájeným sušeným ovocem a nechte krátce odležet.
  • Nejlépe za pomoci namočených rukou pak tvořte z těsta kuličky a ty pak klaďte na plech vyložený pečicím papírem. na něm kuličky lehce roztlačte a následně pečte v troubě při teplotě do 160 stupňů, podle velikosti asi 10 - 15 minut.
  • Do sušenek můžete doplnit mletý zázvor, skořici, kakao nebo čokoládu, mleté oříšky, kousky mandlí a podobně.

Suroviny

200 govesné vločky jemné - posekané
2 ksvejce
200 mlmléko
50 gmáslo
100 gmouka pšeničná hladká
60 gkokos strouhaný
100 gsušené ovoce
70 gcukr třtinový přírodní
vanilkové čarovánínebo vanilkový cukr
špetkasůl
půl lžičkysoda bikarbona
půl lžičkyvoňavý perníčekKoření Kulinář