Masové kuličky s fazolkami a cuketou

Zvěřinové maso se sýrovým překvapením.

Náročnost
Cena
čas40 minut

S masovou fáší můžete libovolně kouzlit a to jak jejím ochucením, tak i nápaditým doplněním. Recept můžete provést s libovolným druhem masa.

Postup přípravy

  • Maso z libovolného kusu zvěřiny (jelen, srnec, daněk atd.) očistěte, odblaňte a nakrájejte na drobné kousky. Maso osolte a okořeňte paprikovou Cikánskou směsí či jiným výrazným kořením (kdo má rád, může do masa rozsekat chilli papričku) a spolu s pokrájeným uzeným bokem a 150 ml vody vše rozsekejte ve strojku na hladkou hmotu.
  • Vzniklou fáš rozdělte na stejnoměrné části a tvořte rukou kuličky do kterých schovejte kostku tvrdého sýra. Kuličky pečte najednou na plechu s pečicím papírem v troubě. Teplota předehřáté trouby by měla být 170 stupňů a délka pečení podle velikosti kuliček 7 - 12 minut.
  • Mezitím si připravte v hlubší pánvi zeleninovou směs. Opečte na oleji cibuli, plátky česneku, kousky paprik, předem krátce povařené fazolové lusky a na kostičky krájenou cuketu. Tuto směs ochuťte bylinkovou solí, zastříkněte rajčatovou šťávou a pomelte pepřem. Zelenina musí být křehká a křupavá, takže žádné dlouhé dušení.
  • Na tuto směs pak klaďte pečené kuličky, přizdobte pažitkou a bylinami podle libosti a podávejte s rozpečenou bagetou.

Suroviny

600 gzvěřinana minutky
160 gvepřový bokuzený
120 gsýrcihla či podobný
70 gfazolové luskypředem povařené
80 gcuketa
50 gpaprika
80 gcibule
50 grajčatový protlak
česnek
sůl
pepř
Cikánská směskoření Kulinář
Bylinková sůlkoření Kulinář