Makrela s hořčicovou omáčkou

Snadná příprava se skvělým výsledkem.

Náročnost
Cena
čas30 minut

Přírodně upečené filety ryby doplněné jednoduchou, smetanovou omáčkou s hořčicí a cibulí.

Postup přípravy

  • Filety makrely osolte, lehce opepřete bílým pepřem a obalte je v hladké mouce.
  • Na rozpáleném oleji makrelu pečte z obou stran. Pečenou můžete nechat v mírné troubě (cca 80 stupňů) dotáhnout.
  • Ve výpeku nejprve osmahněte cibulku, poté hořčici a to tak dlouho až se začne oddělovat tuk od hořčice. V tu chvíli zalijte vše smetanou, krátce převařte, omáčka lehce zahoustne.
  • Podávejte s pečivem nebo nejlépe s vařenými či šťouchanými bramborami. Omáčku doplňte nakrájenou natí cibule nebo zelenými bylinkami.

Suroviny

600 gmakrela filet - čerstvá
80 ghořčice plnotučná
120 mlšlehačka 33%
60 gcibule
50 gmouka pšeničná hladká na obalení
60 mlolej
15 gsůl mořská
pepř bílý
cibule jarnínaťová