Krájené řízečky z kuřecího masa

Kousky kuřecího masa ve formě šťavnatých řízečků zachutnají nejen dětem.

Náročnost
Cena
čas30 minut

Kuřecí maso opečené obalené v kukuřičné polentě a opečené do křupava může být zdravou variantou populárních kuřecích nuget.

Postup přípravy

  • Kuřecí maso krájejte na nudličky, v misce je promíchejte se škrobem a vejcem, okořeňte a osolte. Pokud máte dostatek času, můžete maso nechat hodinku v chladu odležet, ale není to nezbytné.
  • Než začnete s pečením, přidejte do směsi marinovaného kuřecího masa sekanou petrželovou nať a strouhanku či jiné bylinky dle chuti. Potom vytvářejte ze směsi kuličky, které rozmáčkněte v kukuřičné krupici - polentě. Opékejte na pánvi či na grilu se sálavým teplem (ideální je gril s terakotovou deskou) z obou stran.
  • Řízečky budou skvělé se zelným salátem či bramborovou kaší.

Suroviny

600 gkuřecí maso
1 ksvejce
30 gbramborový škrob
12 gsůl mořská
petrželová nať
30 gstrouhanka
100 mlolej
provensálské bylinkysuchá směs koření
kukuřičná krupicepolenta
Zlatá pečínkakoření Kulinář