Kapr v kopřivách

Ideální lehký pokrm pro jarní dny.

Náročnost
Cena
čas40 minut

Rybí maso v kombinaci se zelenými kopřivami vytvoří jarní pochoutku nejen pro milovníky ryb. Nebojte se kostí! Na webu kulinář najdete videa a návody jak si rybu připravit zcela bez kostí.

Postup přípravy

  • Nejprve si připravte kopřivy. Do většího rendlíku si připravte 50 g sádla (nebo olej) a na něm osmahněte jemně pokrájenou cibuli. Když změkně, přidejte také posekaný česnek. Když česnek zavoní, vložte do pánve či kastrolu spařené, okapané a přesekané listy. Osolte a zalijte sladkou smetanou.
  • Filety z kapra nakrájejte na porce, osolte, okmínujte a obalte v hladké mouce smíchané s trochou papriky. Rybu potom opečte na zbylém sádle ze všech stran a opečené hned přendejte do nádoby s kopřivami.
  • Následně je krátce duste (3-5 minut) na velmi mírném ohni pod pokličkou. Podávejte s čerstě uvařeným bramborem, rýží či těstovinami.

Suroviny

600 gfilet z kapra
500 gmladé kopřivyspařené
70 gcibule
30 gčesnek
110 g sádlo
120 mlsmetanake šlehání
mouka hladkána obalení
paprika mletákoření Kulinář
drcený kmínkoření Kulinář
sůl
pepř