Jablečný závin s dýní hokaido

z křehkého těsta s kořením Voňavý perníček

Náročnost
Cena
čas60 minut

úžasná varianta oblíbeného štrůdlu s orientální vůní

Postup přípravy

  • Ze surovin na těsto zpracujte rychle stejnorodou hmotu a nechte ji odležet v lednici asi 15 minut.
  • Dýni nahrubo nastrouhejte i se slupkou a poté jí krátce spařte vroucí vodou. Vzápětí slijte, nechte okapat a zchladit. Přidejte nastrouhaná jablka, rozinky, ořechy, med koření VOŇAVÝ PERNÍČEK, jemně strouhaný zázvor, cukr a strouhaný kokos, který nahradí běžně používanou strouhanku.
  • Těsto rozdělte na dva nebo tři díly. Ty vyválejte na tenké, rovnoměrné pláty a do každého zaviňte příslušnou část náplně.
  • Závin potřete rozpuštěným máslem a pečte při teplotě 170 stupňů, podle velikosti asi 35 minut. Prochladlý posypte moučkovým cukrem.

Suroviny

NA TĚSTO:
250 gztužený tvrdý tuk
350 ghladká mouka
2 ksvejce
2 lžíceocet
9 lžicvlažná voda
špetka soli
máslo a cukr na dohotovení
NA NÁPLŇ:
500 gdýně hokaido
400 gkyselá jablka
40 gčerstvý zázvor
rozinky
ořechy
120 gcukr
2 lžícemed
100 gstrouhaný kokos
voňavý perníček koření kulinář