Houbový nákyp

Nejen pro podzimní dny.

Náročnost
Cena
čas40 minut

Nehledě na to jaký druh hub si přinesete z lesa, zkuste je připravit tímto netradičním způsobem. Nákyp bude výborný jako příloha, či jako hlavní chod s libovolnou omáčkou.

Postup přípravy

  • Jemně krájenou cibuli osmahněte na pánvi, přidejte na kousky či plátky krájené houby, osolte a nechte asi deset minut dusit ve vlastní šťávě. Šťáva, kterou houby pustí by se měla téměř vydusit.
  • Květák rozeberte na menší kousky a dejte ho krátce povařit do osolené vody. Zchladlé houby pak ve strojku rozsekejte na jemné kousky, přidejte vejce, vločky škrob a asi půl sáčku prášku do pečiva. Nakonec vmíchejte povařený květák rozkrájený na malé kousky, koření na Český Bramborák a petrželovou nať.
  • Směs vložte do vymaštěné a strouhankou vysypané formy, případně pouze lehce vymaštěné silikonové formy a pečete při 180° asi 20 minut (podle velikosti forem) Podávejte s vařenou zeleninou a sýrovou omáčkou nebo jinak.

Suroviny

700 g směsi čerstvých hub
1 kscibule
3 ksvejce
50 gjemné ovesné vločky
50 gstrouhanka
30 gškrobová moučka
250 gkvěták
sádlo nebo olej
Český Bramborákkoření Kulinář
sůl
kypřící prášek
petrželová nať