Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.

Náročnost
Cena
čas90 minut

Naklepané plátky kuřecího a vepřového masa vytvoří v troubě skvělou dobrotu.

Postup přípravy

  • V troše vody rozmíchejte sůl, koření Voňavý steak a posekanou petrželovou nať. Obě masa nakrájejte na stejnoměrné plátky a paličkou je naklepejte. Maso potřete marinádou, poklaďte plátky slaniny a skládejte střídavě na sebe. Poskládanou pečínku uhlaďte a zabalte do potravinářské fólie a nechte nejlépe do druhého dne odležet v lednici.
  • Gyros zebru pečte v troubě s cibulí a česnekem při teplotě 130 stupňů asi 60 minut. Na závěr dopékejte pečínku při teplotě 180 stupňů a přelévejte ji přitom výpekem.
  • Při podávání můžete gyros okrajovat ze stran nebo pečínku nakrájet na plátky. Podávejte s bramborem nebo rýží.
  • Zkuste přidat do marinády směs ZLATÁ PEČÍNKA KULINÁŘ a posekané zelené bylinky.

Suroviny

500 gvepřová kýta plec
500 gkuřecí masoprsa
100 ganglická slanina
20 gsůl
30 gčesnek
80 gcibule
Voňavý steak koření Kulinář
petrželová nať