Grilovaný kapr v balíčku

Labužnická ryba s pikantní zeleninou.

Náročnost
Cena
čas40 min + 1 hodina na osolení ryby

Podle tohoto receptu odobně připravte i různé druhy ryb, či využijte jiné kombinace zeleniny, já však doporučuji kapra.

Postup přípravy

  • Porce kapra důkladně osolte Bylinkovou solí a nechte asi hodinku odležet v chladu.
  • Papriky, rajčata a celer nakrájejte na stejnoměrné kousky. Cibuli a česnek drobně posekejte a vše trochu osolte a ochuťte směsí Mexiko gril. Na každou porci si připravte zdvojený pevný alobal určený ke grilování o velikosti cca 30 x 40 cm. Jeho prostředek potřete vrstvou sádla, na něj vložte směs zeleniny a na ní položte osolenou rybu. Poté spojte protilehlé delší strany alobalu a pečlivě je k sobě smáčkněte a stočte. Následně zatočte a umáčkněte i postranní části balíčku.
  • Pečlivě zabalené porce pečte nejprve zprudka asi 3 minuty, v té době zelenina pustí šťávu a kapr se v horké zeleninové páře zatáhne. Pokud jste balíčky dobře zavřeli, nafouknou se. Následně je dopékejte už jen na mírném teple asi 10 minut.
  • Během pečení si připravte studenou křenovou omáčku z naloženého křenu, kysané smetany, posekané pažitky a citronové šťávy.

Suroviny

600 gkaprporcovaný
60 gsádlo
100 gčerstvé papriky
120 grajčata
100 gřapíkatý celernebo cuketa
60 gcibule
20 gčesnek
Mexiko grilkoření Kulinář
Bylinková sůlkoření Kulinář
220 mlkysaná smetana
citronová šťávadle chuti
pažitka
30 gnakládaný křen