Cibulačka s pórkem a sýrem
Oblíbený rychlá polévka se sýrem.

Náročnost | |
---|---|
Cena | |
čas | 15 minut |
Tato polévka nejen že nasytí, ale také je schopna zahnat příznaky nachlazení.
Postup přípravy
- Budete potřebovat sádlo nebo přepuštěné máslo, ale může být i olej. Na něm nejprve restujte nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidejte prolisovaný česnek (množství dle vaší chuti) a nakonec pórek nakrájený ze spodní bílé části.
- Přidejte trochu kmínu a jakmile se vše krátce osmahne, zalijte trochou vody nebo vývaru, přidejte lžičku směsi Polévková vonička a zprudka zavařte asi dvě minuty. Pak vše rozmixujte ručním mixérem. Komu nevadí kousky zeleniny, mixovat nemusí.
- Cibule, pórku a česneku by mělo být tolik, že vám po rozsekání vznikne zahoutlá polévka. Do ní přilijte smetanu, případně zahustěte trochou jemných ovesných vloček. Dále polévku ochuťte lžící octa a solidní dávkou majoránky a do hotové polévky nastrouhejte většinu sýra.
- Podávejte s bagetou, kterou nakrájejte na kolečka. Ta posypejte zbylou částí sýra, rozpečte v troubě a vkládejte je do polévky těsně před podáváním.