Cibulačka s pórkem a sýrem

Oblíbený rychlá polévka se sýrem.

Náročnost
Cena
čas15 minut

Tato polévka nejen že nasytí, ale také je schopna zahnat příznaky nachlazení.

Postup přípravy

  • Budete potřebovat sádlo nebo přepuštěné máslo, ale může být i olej. Na něm nejprve restujte nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidejte prolisovaný česnek (množství dle vaší chuti) a nakonec pórek nakrájený ze spodní bílé části.
  • Přidejte trochu kmínu a jakmile se vše krátce osmahne, zalijte trochou vody nebo vývaru, přidejte lžičku směsi Polévková vonička a zprudka zavařte asi dvě minuty. Pak vše rozmixujte ručním mixérem. Komu nevadí kousky zeleniny, mixovat nemusí.
  • Cibule, pórku a česneku by mělo být tolik, že vám po rozsekání vznikne zahoutlá polévka. Do ní přilijte smetanu, případně zahustěte trochou jemných ovesných vloček. Dále polévku ochuťte lžící octa a solidní dávkou majoránky a do hotové polévky nastrouhejte většinu sýra.
  • Podávejte s bagetou, kterou nakrájejte na kolečka. Ta posypejte zbylou částí sýra, rozpečte v troubě a vkládejte je do polévky těsně před podáváním.

Suroviny

250 gcibule
60 gsádlo nebo oleje
100 gsýr cihla
30 gmáslo
600 mlzeleninový vývar
1 lžíceocet
smetana 33%na zjemnění
pepř černý čerstvě mletý
Polévková vonička koření Kulinář
sůl mořská