Drůbeží roládky s ovocem

Roládky krájené na úhledné plátky obložené ovocem, nejen pro slavnostní příležitost.

Náročnost
Cena
čas60 minut

Ovoce v kombinaci s drůbežím masem vykouzlí zajímavé pohoštění. Doporučuji podávat v kombinaci s čerstvým celozrnným pečivem.

Postup přípravy

  • Kuřecí maso překrájejte na menší kousky a vložte do nádoby sekacího strojku. Přidejte sůl, koření, sladkou smetanu a trochu vody (asi 100ml). Pak vše rozsekejte rotujícími noži na jemnou fáš.
  • Do rozsekaného masa zamíchejte na kousky krájené sušené ovoce. Můžete použít švestky, meruňky, brusinky a podobně. Směs potom rozdělte na stejnoměrné díly a každý pečlivě zabalte do hliníkové fólie. Vytvoříte tak stejnoměrné válečky, které na obou koncích pečlivě stáhněte zatočením a vtlačením konce fólie (váleček zpevní).
  • Roládky pak takto zebelené dejte zvolna vařit do horké vody, nejlépe do trouby na 150 stupňů podle velikosti asi na 30 minut.
  • Po uvaření je nechte vychladnout, pak vybalte, krájejte na kolečka, obložte řezy zeleniny a podávejte s kysanou smetanou promíchanou s medem.

Suroviny

700 g kuřecí maso
300 gsušené ovoce
150 mlsmetany 33%
200 mlkysaná smetana
2 lžícemed
muškátový květ
Bylinkové másloKoření Kulinář
sůl
bílý pepř
provensálské byliny
ovoce na obložení