Logo Kulinář

Domácí přítel

Domácí přítel

Toto pečivo je skvělé také usušené a doporučuji jej konzumovat máčené v horkém čaji či punči.

  • Šlehejte vejce s cukrem do pěny, poté přidejte rozpuštěné máslo a vanilkovou pastu. Do vzniklé hmoty zapracujte ostatní suroviny.
  • Těsto nechte odpočinout a poté ho rozdělte na menší kousky. Ty rozválejte na stejnoměrné prameny silné jako palec. Dejte je na plech s pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě do zlatova.
  • Ještě teplé je šikmo krájejte na stejnoměrné kousky a nechte vychladnout.

Na tento recept jsme použili:

Toto pečivo je skvělé také usušené a doporučuji jej konzumovat máčené v horkém čaji či punči.

  • Šlehejte vejce s cukrem do pěny, poté přidejte rozpuštěné máslo a vanilkovou pastu. Do vzniklé hmoty zapracujte ostatní suroviny.
  • Těsto nechte odpočinout a poté ho rozdělte na menší kousky. Ty rozválejte na stejnoměrné prameny silné jako palec. Dejte je na plech s pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě do zlatova.
  • Ještě teplé je šikmo krájejte na stejnoměrné kousky a nechte vychladnout.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.