Myslivecká paštika
Zvěřinová paštika s játry pro labužníky.
Náročnost | |
---|---|
Cena | |
čas | 90 minut + pečení masa |
Paštika je podle mne tichá kulinářská báseň a stojí za to věnovat ji čas a péči.
Postup přípravy
- Oba druhy masa, vepřové i zvěřinové, nakrájejte na drobné kousky. Maso osolte, okořeňte směsí KRKOVIČKA GRIL a lžící ČESNEKOVÉHO ČAROVÁNÍ. Poté přidejte cibuli nakrájenou na větší kusy, vše podlijte a nechte v troubě péct, než bude téměř měkké. Pozor na přílišné upečení, aby paštika neztratila chuť.
- Když je maso upečené, nechte jej trochu ochladnout a poté semelte, spolu s cibulí a syrovými játry. K semletému masu přidejte žloutky, smetanu, výpek z masa, nakrájenou slaninu a koření DIVOČINA. Poté ještě důkladně osolte, vychladlá paštika totiž část chutí ztratí.
- Připravte si pekáček nebo přímo paštikovou formu, kterou poklaďte plátky slaniny a vpravte dovnitř těsto, tak aby nikde nevznikly vzduchové bubliny. Těsto uhlaďte, překryjte alobalem a při 140 stupních pečte ve vodní lázni asi hodinu a půl.
- Upečenou, pěkně vychladlou paštiku, krájejte na silnější plátky a podávejte s ovocem nebo brusinkami a čerstvým pečivem.