Myslivecká paštika

Zvěřinová paštika s játry pro labužníky.

Náročnost
Cena
čas90 minut + pečení masa

Paštika je podle mne tichá kulinářská báseň a stojí za to věnovat ji čas a péči.

Postup přípravy

  • Oba druhy masa, vepřové i zvěřinové, nakrájejte na drobné kousky. Maso osolte, okořeňte směsí KRKOVIČKA GRIL a lžící ČESNEKOVÉHO ČAROVÁNÍ. Poté přidejte cibuli nakrájenou na větší kusy, vše podlijte a nechte v troubě péct, než bude téměř měkké. Pozor na přílišné upečení, aby paštika neztratila chuť.
  • Když je maso upečené, nechte jej trochu ochladnout a poté semelte, spolu s cibulí a syrovými játry. K semletému masu přidejte žloutky, smetanu, výpek z masa, nakrájenou slaninu a koření DIVOČINA. Poté ještě důkladně osolte, vychladlá paštika totiž část chutí ztratí.
  • Připravte si pekáček nebo přímo paštikovou formu, kterou poklaďte plátky slaniny a vpravte dovnitř těsto, tak aby nikde nevznikly vzduchové bubliny. Těsto uhlaďte, překryjte alobalem a při 140 stupních pečte ve vodní lázni asi hodinu a půl.
  • Upečenou, pěkně vychladlou paštiku, krájejte na silnější plátky a podávejte s ovocem nebo brusinkami a čerstvým pečivem.

Suroviny

800 gořez ze zvěřiny
300 g vepřový bok
300 gjátra
10 ksžloutky
200 ml sladká smetana 33%
300 g anglická slanina
100 g uzená slanina
120 gcibule
sůl
divočinaKoření Kulinář
krkovička grilKoření Kulinář
česnekové čarováníKoření Kulinář