Domácí noky se špenátem a sýrem

Zapečené bramborové noky, kterým nikdo neodolá.

Náročnost
Cena
čas50 minut

Vytvořte si vynikající oběd podle tohoto osvědčeného návodu. Díky využití kukuřičné krupice se jedná o bezlepkový pokrm.

Postup přípravy

  • Do jemně nastrouhaných předem uvařených brambor dejte vejce, kukuřičnou krupici, bramborový škrob, sůl a vše krátce promíchejte. Nechte asi 5 minut stá, aby krupice natáhla vlhkost.
  • Ze vzniklého těsta tvořte noky nebo válečky a vařte je ve vroucí osolené vodě. Poté co vyplavou počítejte dvě minuty.
  • Poté nočky vyberte a na chvilku vložte do studené vody. Po okapání je trochu omastěte máslem.
  • Do máslem vymazané zapékací nádoby dejte špenátové listy, předem krátce podušeé na zpěněné cibuli a česneku. Osolte a opepřete je, posypejte polovinou strouhaného sýra a do směsi přidejte noky.
  • Posypte zbytkem sýra a dejte do trouby zapékat na 160 stupňů asi 20 minut. Na závěr ještě vše potřete máslem, a posypte sekanou petrželí a oregánem.

Suroviny

500 gvařené brambory
150 gkukuřičná krupicepolenta
2 ksvejce
400 gšpenátové listy
polévová lžíce škrobu
1 kscibulestředně velká
2 stroužkyčesnek
200 gbalkánský sýr
oregano
pepř
petrželová nať
máslo