Cuketové ragú

Bezmasá lahůdka z čerstvé zeleniny.

Náročnost
Cena
čas30 minut

Velmi rychlý recept inspirovaný pobřežím Středozemního moře. Pokud k ragú připravíte opečený brambor či bagetu, úspěch bude zaručen.

Postup přípravy

  • Nejprve na oleji zprudka osmahněte cibuli, poté přidejte drobně nakrájené papriky a když se trochu opečou, přidejte drcený či na tenké plátky nakrájený česnek. Do tohoto základu přidejte cukety nakrájené i se slupkou na stejnoměrné kostky. Krátce vše osmahněte a pak přidejte drcená rajčata.
  • Tuto směs nechte na velmi mírném ohni pod pokličkou jen asi 3 minuty podusit. Teprve pak vše osolte, přidejte trochu mletého chilli a koření Italská směs. Přilijte smetanu, či případně ještě posekané čerstvé zelené bylinky a jen kratičce povařte.
  • Na závěr přidejte balkánský sýr a podávejte s opečenými bramborami nebo jen s chlebem či pečivem.

Suroviny

600 gmladá cuketa
120 gcibule
30 gčesnek
160 gpaprika
250 gbalkánský sýr
120 gdrcená rajčata
120 mlsmetana ke šlehání
sůl
Italská směskoření Kulinář
chilli
olivový olej