Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Náročnost
Cena
čas60 minut

Krkovička podlitá pivem a zvolna pečená s cibulí a anglickou slaninou bude skvělá s čerstvým chlebem a samozřejmě s vychlazeným pivem.

Postup přípravy

  • Vepřové maso nakrájejte na tenké plátky. Česnek prolisujte a spojte se solí, drceným knínem a kořením Krkovička gril. Tuto směs pečlivě vetřete do stejnoměrných kousků krkovičky.
  • Cibuli nakrájejte na kolečka. Na dno pekáče nasypejte větší část připravené cibulky a na ní skládejte maso, které prolože kousky slaniny. Takto nachastaný pekáček zalijte pivem a pečte v troubě rozpálené na 130°C velmi zlehka - dle velikosti masových plátků asi 40 minut.
  • Na závěr těplotu zvyšte, posypejte zbylou cibulí a ozdobte rolkami z plátků anglické slaniny. Takto dopékejte asi čtvrt hodinky. Vzniklou šťávu na závěr slijte a odvařte (můžete do něj přidat ještě trochu piva) a tímto výpekem pečenou krkovičku na úplný závěr po vyndání z trouby přelijte. Doporučuji podávat s vychlazeným pivem a čerstvým chlebem.

Suroviny

800 gvepřová krkovice
200 gcibule
40 gčesnek
150 ganglická slanina
400 mlpivo
kmín drcený
15 gsůl
Krkovička grilKoření Kulinář