Budějovické žebro

Pochoutka nejenom k pivu.

Náročnost
Cena
čas110 minut

Jihočeský recept nejen pro letní grilování. Na těchto žebírkách si zaručeně pochutnáte nejen u piva!

Postup přípravy

  • Vepřový bok nakrájejte na takové porce, aby v každé byly 2 až 3 žebra. Připravte si marinádu: sojová omáčka, lžíce směsi Krkovička gril, lžíce Česnekového čarování, sůl. Marinádou potřete maso a nechte do druhého dne marinovat.
  • V marinádě pak žebra velmi zvolna vařte spolu s nakrájenou cibulí asi 90 min. Pozor, aby se navařila přílišným klokotem.
  • Když jsou žebra téměř měkká, dopékejte na grilu nebo v rozpálené troubě asi 15 min. Při pečení neustále potírejte marinádou a na závěr posypte směsí Voňavý steak, podávejte s čerstvým křenem.

Suroviny

1200 gvepřový bok s kostí
200 gcibule
100 mltmavá sojová omáčka
sůl
Krkovička grilkoření Kulinář
Česnekové čarováníkoření Kulinář
Voňavý steakkoření Kulinář