Bramborová polévka

S krupkami, ovsem a houbovým kořením.

Náročnost
Cena
čas40 minut

Oblíbená bramboračka se spoustou zeleniny. V tomto případě bez zahuštění moukou a skvěle ochucenou houbovým kořením od Kulináře.

Postup přípravy

  • Ječné krupky zalijte horkou vodou a nechte je nabobtnat.
  • Ve větším hrnci rozehřejte sádlo, na něm opečte stejnoměrně nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli spolu s drceným kmínem. Když je zelenina lehce osmahnutá, přidejte nasekaný česnek, promíchejte a vše zalijte vodou.
  • Přidejte stejnoměrně nakrájené oškrabané brambory, drobně krájenou kapustu, osolte a přiveďte k varu. Do vroucí polévky přidejte namočené krupky a vařte až je zelenina téměř měkká.
  • Ke konci přípravy přidejte houbové koření Kulinář (asi polévkovou lžíci), pokrájený pórek a trochu ovesných vloček, které polévku zahustí. Důkladně vše v polévce rozmíchejte. Zvolna polévku povařte asi 5 minut.
  • Před podáváním přidejte do polévky posekaný libeček, petrželovou nať, rozemnutou majoránku a pomelte ji trochou černého pepře.

Suroviny

500 gbrambory
350 gkořenová zelenina
100 gkapusta
150 gcibule
100 gpórek
20 ghoubové kořeníkoření Kulinář
50 gčesnek
100 gječné krupky menší velikost (3)
60 govesné vločky
50 gsádlo případně olej
25 gsůl
kmín drcený Koření Kulinář
majoránkaKoření Kulinář
pepř černý
zelené bylinky petržel, libeček