Bezlepkové rýžové biftečky

Rychlá pochoutka bez masa.

Náročnost
Cena
čas20 minut

Rychlé a jednoduché bezmasé biftečky. Navíc bezpelkové! Stačí pouze hotová rýže, sýr a vejce a na ochucení trochu bylinek a za chvilku máte maličkost k vínu nebo lákavou večeři.

Postup přípravy

  • Na pánvi při nízké teplotě krátce zapěňte jemně pokrájenou cibuli. Když změkne přidejte nasekané byliny. Tím vytvoříte jemné základní ochucení pokrmu.
  • V misce rozšlehejte se solí vejce, přidejte směs z pánve, škrobovou moučku a po promíchání strouhaný sýr, rýži a asi třetinu kukuřičné krupice. Vše důkladně promíchejte a nechte krátce stát (5 minut).
  • Namočenýma rukama tvořte ze směsi kuličky a ty potom roztlačte ve vrstvě kukuřičné krupice na stejnoměrné biftečky.
  • Pečte je na mírně rozpáleném oleji do zlatova a podávejte samotné se smetanovým dipem, na salátu nebo jako hlavní chod s brambory a zeleninovým ragú.

Suroviny

500 grýže vařená nebo dušená
200 gsýr cihla nebo gouda ap.
120 gpolenta kukuřičná krupice
4 ks vejce
60 gcibule
snítkasměs bylinek petržel, rozmarýn ap.
50 gmáslo
sůl mořská bylinkovákoření Kulinář
30 gbramborový škrob 2 lžíce
120 mlolej na smažení