TĚSTOVINOVÝ SALÁT PALERMO


Připravte si chutný bezmasý salát!

Lehký salát plný bylinek, oliv a zeleniny v dresinku z balsamikového octa.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas: 20 minut

MEDOVÉ TRUBIČKY


K přípravě tohoto cukroví je třeba trochu zručnosti, ale věřím, že je zvládne každý!

Medové trubičky je možné jíst tak jak jsou, já však doporučuji těsně před Vánoci také plnit máslovým krémem či neslazenou šlehačkou a případně ještě namáčet do čokolády.

  • náročnost: 3
  • cena: 2
  • čas: 50 minut

MÁSLOVÝ KRÉM


Zde je pro vás velký návod jak připravit nejlepší máslové krémy!

Klasický krém do vánočního cukrovíčka či dortů a zákusků. Kromě receptu s vanilkovým práškovým pudinkem nabízím i klasický postup jak připravit krém z tak zvaně vařených vajec, návod jak na nugátový krém a také varianty na čokoládový, likérový či oříškový krém.

  • náročnost: 3
  • cena: 2
  • čas:

KŘEHKÉ PRACNY


Pracny nesmí chybět na Vánočním stole.

Pracny upečte dopředu, aby pak mohly na chladném místě natáhnout vlhkost a o vánocích byly požehnáním pro vaší pusu.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas: 30 minut

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA


Nejlepší návod, jak připravit čokoládovou polevu na vánoční cukroví.

Detailní tipy a triky jak na polévání čajového pečiva, dortů či řezů.

  • náročnost: 1
  • cena: 1
  • čas: 10 minut

KOKOSOVÉ TĚSTO


Osvědčený recept pro sváteční čas.

Kokosové těsto do strojku patří podle mě k vánoční klasice stejně, jako například perníčky.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas: 60 minut

VANILKOVÉ ROHLÍČKY


Určitě patří mezi nejtradičnější cukroví.

Nabízím dle mého nejlepší recept na oblíbené vánoční cukroví. Vůně vanilky a moučkový cukr který se rozplyne v ústech, to je jedna z chutí Vánoc.

  • náročnost: 3
  • cena: 1
  • čas: 60 minut

VÁNOČNÍ PERNÍČKY


Klasikou na vánočním stole a dokonce i vánočním stromku.

Mám pro vás dobrý prověřený recept a pokud těsto dobře prohnětete a necháte do druhého dne v lednici odležet podaří se vám báječné hladké, mírně vypoulené perníčky, které pak zkrášlíte bílkovou polevou.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas:

PLNĚNÉ ZELÍ


Recept inspirovaný Rumunskou kalsikou.

Dušená zelná hlávka plněná masovou směsí může být variací na klasickou sekanou.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas: 130 minut

ZELENINOVÝ SALÁT S OPEČENÝM CHLEBEM


Rychlý salát zdobený kousky opečeného pečiva.

Výživnost čerstvé či spařené zeleniny zvýšíte docela snadno přidáním masa, sýrů, brambor, rýže i jiných obilovin a také vařenými vejci a luštěninami.

  • náročnost: 1
  • cena: 1
  • čas: 15 minut