RYCHLÉ ŠUNKOVÉ KNEDLÍKY


Aneb jak snadno a rychle vytvořit českou klasiku.

Recept na domácí knedlíky z bramborového těsta. Skvělé jako příloha či hlavní chod!

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas: 20 minut

ŠKVARKOVÉ PLACKY


Výborné slané pečivo s pohankou a škvarky

Podle tradičního receptu z Valašska připravíte křehoučké škvarkové pagáčky, tedy placky skvělé k salátu i sklence piva či vína.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas: 70 minut

PLACKY

ZÁZVORKY, OVESKY, ANÝZKY A MAKOVKY


Univerzální těsto, se kterým vytvoříte kouzelné sušenky k čaji a kávě!

Z jednoho těsta vytvoříte čtyři zajímavé druhy sušenek s výraznou chutí.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas: 60 minut

KAPR PODLE PÁNŮ Z ROŽMBERKA


Podle starodávného receptu z archivu třeboňského zámku.

Opečená ryba s omáčkou z červeného vína a medu podávaná na rozpečené topince.

  • náročnost: 2
  • cena: 4
  • čas: 30 minut

LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT


Odlehčená verze Vánoční klasiky.

Vyzkoušejte variaci na bramborový salát s plátky jablek a lehkou sladkokyselou zálivkou.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas: 40 minut

BEZLEPKOVÝ PERNÍK Z POHANKY


Bezlepková varianta oblíbeného moučníku.

Nebojte se pohanky, pro její blahodárné účinky na naše zdraví rozhodně stojí za to vyzkoušet tento recept. Nabízím i DIA variantu.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas: 40 minut

VÁNOČNÍ KAPR VE ZLATÝCH ŠUPINÁCH


Variace na klasické sváteční pohoštění v křupavém těstíčku.

Věřte, že kapří maso obalené v kukuřičných lupíncích bude zlatým hřebem na Vánočním stole!

  • náročnost: 2
  • cena: 4
  • čas: 50 minut

BÍLKOVÁ A ŽLOUTKOVÁ POLEVA


Aneb jak na zdobení vánočního cukroví, řezů, či sušenek.

Žloutkovou a bílkovou polevu můžete kombinovat s čokoládovou a docílit tak zajímavých ozdob na vašem díle.

  • náročnost: 2
  • cena: 1
  • čas:

NADÍVANÉ HUSÍ STEHNO


Vyjímečná variace na svatomartinskou pečeni.

Recept jak připravit křupavé stehýnko s nádivkou z jater a kysaného zelí.

  • náročnost: 3
  • cena: 4
  • čas: 2 - 3 hodiny

OŘECHOVÉ ŘEZY


Netradiční cukroví se žloutkovou polevou.

Pokud máte rádi oříšky, pak si tyto řezy jistě oblíbíte nejen mezi vánočním cukrovíčkem, ale také během roku k čaji a kávě.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas: