CHLEBOVÁ POLÉVKA


Dříve se vařívaly obdobné polévky běžně

Tahle vydatná polévka s chlebovou strouhankou a droždím udělá na talíři nečekanou parádu.

  • náročnost: 2
  • cena: 1
  • čas: 20 min

FLORENTÝNKY


Nevšední sušenky z lineckého těsta k odpolední kávě.

Skvělé dobroty plné dobrých semínek, oříšků a sušeného ovoce můžete vyrobit i do zásoby, ovšem za předpokladu, že je před mlsnými jazýčky dobře ukryjete.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas: 60 minut

SLANEČKY VE VAJÍČKOVÉ REMULÁDĚ


Nevšední pohoštění pro každou příležitost!

Slanečky neboli herinky s majonézou a vajíčky připravujte den předem, aby se chutě propojily a vytvořily tak pochoutku nejen pro gurmány.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas: 10 minut

JARNÍ VAJEČNÝ SVÍTEK


Variace na starodávný vaječný nákyp.

Svítek podávejte hned, ještě teplý ale lze ho nabídnout i studený třeba nakrájený na kostičky jako doplněk k rozličným zeleninovým salátům.

  • náročnost: 2
  • cena: 1
  • čas: 40 minut

NAKLÍČENÝ KOKTEJL SE ŠUNKOU


Doslova životodárný elixír!

Klíčky a výhonky jsou v podstatě nejčerstvější zelenina plná života. Přidávejte je do různých pokrmů. Je to dobrý skutek pro vaše zdraví!

  • náročnost: 1
  • cena: 1
  • čas: 25 minut

MODERNÍ KOBLÍŽKY S MAJONÉZOU


Soudobá varianta oblíbené sladkosti.

Lehké, vláčné těsto na koblihy s použitím majonézy je opravdu jednoduché na zadělání a velmi dobře se s ním pracuje.

  • náročnost: 3
  • cena: 2
  • čas: 90 minut

PŘIBÍRANÁ ZELŇAČKA


Vydatná polévka pro chladné a deštivé dny.

Polévka z kysaného zelí se zeleninou vám zaručeně dodá dostatek síly a energie. Podávejte jí se šťouchanými bramborami, které se přibírají k porci polévky.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas: 40 minut

Kuřecí placičky s tvarůžky


jeden z výherních receptů v kulinářské soutěži

Zkuste tyto bulky s kuřecí směsí obohacenou o olomoucké tvarůžky i třeba jako svačinu na hory. Studené jsou také výborné.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas: 30 minut (+ naložení den předem)

Játra na tymiánu


vyzkoušejte tuhle klasiku tentokrát s tymiánem, výsledek bude stát za to.

Jeden z výherních receptů v kulinářské soutěži, kterou hodnotil kulinář Petr Stupka. Celý postup ve videoreceptu.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas: 40