ZELENÁ JARNÍ OMÁČKA


Velmi jednoduchá a rychlá omáčka plná vitaminů.

Na másle zapěněné bylinky a lupení krátce povařené v mléce a zahuštěné ovesnými vločkami doplní kysaná smetana.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas: 15 minut
beranek

VELIKONOČNÍ BERÁNEK


Z klasického třeného těsta.

Podle receptu upečete také biskupský chlebíček nebo tolik oblíbené muffiny.

  • náročnost: 3
  • cena: 2
  • čas: 60 minut

KAPR V KOPŘIVÁCH


Ideální lehký pokrm pro jarní dny.

Rybí maso v kombinaci se zelenými kopřivami vytvoří jarní pochoutku nejen pro milovníky ryb. Nebojte se kostí! Na webu kulinář najdete videa a návody jak si rybu připravit zcela bez kostí.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas: 40 minut

JEHNĚČÍ ROLÁDA


Kulinářský skvost k oslavě jara.

Namísto pečené jehněčí nebo kůzlečí kýty můžete připravit z levnějších částí mladého masa skvělou roládu. V tomto případě doplněnou špenátovými listy.

  • náročnost: 3
  • cena: 1
  • čas:

KUŘECÍ ROLÁDA


Vždy elegantní jak teplá, tak i studená.

Oblíbené pečené kuře může mít i velmi atraktivní podobu. Stačí se naučit vykostit kuře a pak už to záleží jen na vaší fantazii a možnostech.

  • náročnost: 4
  • cena: 3
  • čas: 120 minut

BEZLEPKOVÉ RÝŽOVÉ KROKETY


Budou skvělé jako příloha i hlavní chod!

Skvělý recept jak vykouzlit nevšední přílohu z vařené rýže. Připravte zlaté kroketky a podávejte je jako přílohu, či samostatně s příslušnou porcí salátu. Vězte, že s houbovým kořením od Kulináře budou nejen skvěle chutnat, ale také příjemně vonět!

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas: 30 minut

RIZOTO ALA MILANO


Geniálně jednoduché a skvělé.

Inspirace k tomuto pokrmu spočívá v umění Italů připravit skvělé rizoto. Nepotřebujete k tomu ani speciální rýži či zvláštní způsob úpravy. Stačí vám pánev a vařená nebo dušená rýže.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas: 45 minut

HALUŠKY NA ŠPEKU


Oblíbené těstoviny zavoní každému.

Řídké těsto ze syrových brambor a mouky je za chvíli vařené a vzniklé halušky už je jenom třeba ochutit a podávat. V tomto případě je to slanina a cibule ale stejně tak to mohou být houby, opečená kořenová zelenina nebo česnekový špenát.

  • náročnost: 2
  • cena: 1
  • čas: 45 minut

SALÁT Z NAKLÍČENÝCH SEMÍNEK


Vitaminová bomba z naklíčených luštěnin a semínek.

Podle jednotlivých druhů mají naklíčená semínka i výhonky specifickou chuť a také vůni. Třeba ředkvička a řeřicha jsou lehce peprné, luštěniny bývají nasládlé, a tak podobně. Svůj charakter mění i tepelnou úpravou, a tak je nejlepší najít si vlastní způsob, který vám bude nejvíc vyhovovat. Klíčení semínek a luštěnin jsem věnoval několik stránek své kuchařky - Kuchařské čarování Petra Stupky 3 - Pro Vaše zdraví.

  • náročnost: 3
  • cena: 2
  • čas: 15 minut

PLNĚNÁ TYKEV


Příležitost, kterak ozvláštnit jídelníček novou kompozicí.

Severoameričtí indiáni sbírali mladé dýně a nazývali je “askutasquash”. To v překladu znamená “ jíst celé bez vaření ”. Asi věděli, co je pro ně zdravé!

  • náročnost: 4
  • cena: 3
  • čas: 60 minut