Slanečky ve vajíčkové remuládě

Nevšední pohoštění pro každou příležitost!

Slanečky neboli herinky s majonézou a vajíčky připravujte den předem, aby se chutě propojily a vytvořily tak pochoutku nejen pro gurmány.

náročnost:
cena:
čas: 10 minut

Naklíčený koktejl se šunkou

Doslova životodárný elixír!

Klíčky a výhonky jsou v podstatě nejčerstvější zelenina plná života. Přidávejte je do různých pokrmů. Je to dobrý skutek pro vaše zdraví!

náročnost:
cena:
čas: 25 minut

Drůbeží roládky s ovocem

Roládky krájené na úhledné plátky obložené ovocem, nejen pro slavnostní příležitost.

Ovoce v kombinaci s drůbežím masem vykouzlí zajímavé pohoštění. Doporučuji podávat v kombinaci s čerstvým celozrnným pečivem.

náročnost:
cena:
čas: 60 minut

Klasická rybí pomazánka

Recept na klasickou rybičkovou pomazánku s vajíčkem s rajčatovou i zeleninou variantou.

Sardinky nebo jiné konzervované rybičky jsou velmi cenným zdrojem pro zdraví.

náročnost:
cena:
čas: 20 minut

Niva labužník

Rychlý recept na skvělou pomazánkou pro milovníky sýrů s modrou plísní.

Netradiční úprava pomazánky, která bude skvělá k opečené chlebové topince. Výborná nejen k pivu!

náročnost:
cena:
čas: 15 minut

Křepelčí vejce ve skle

Lahůdka nejenom pro labužníky.

Efektní, i když složitější příprava křepelčích vajec v čiré želatině s řezy sardelky a podávaných na opečených krutonech chleba nebo žemle.

náročnost:
cena:
čas: 40 minut

Plněná vejce

Nápad pro slavnostní pohoštění.

Možností jak upravit plněná vejce je mnoho. V tomto případě nabízíme tři varianty náplní dva profesionální triky.

náročnost:
cena:
čas: 30 minut

Vaječný aspik

Určitě stojí za trochu práce.

Je sice nutné nejprve rozpustit zeleninu a vařit vejce a pak vše smíchat ochutit a ještě čekat až aspik do druhého dne zpevní, ale věřte, že radost z výsledku vám všechnu práci vynahradí.

náročnost:
cena:
čas: 40 minut + tuhnutí

Škvarková pomazánka

podle dědy Václava

Klasická variace na pomazánku našich dědů a pradědů vylepšená o chuť na sádle osmažené cibulky a osvěžená drobně nasekanou sterilovanou zeleninou.

náročnost:
cena:
čas: 10 minut

Pomazánka z avokáda

Nevšední a zdravá dobrota.

Avokádo je velice cenná zelenina obsahující jemné tuky a četné minerály. Je třeba ho vždy dostatečně ochutit, například doplnit sýrem, vejci a sekanou natí bylinek. Správně zralé avokádo má být při zmáčknutí měkké a má jít dobře oloupat. Pokud koupíte tvrdé, pak ho nechte dva nebo tři dny v pokojové teplotě změknout. Pozor! V lednici ho skladujte při teplotě nad 6 stupňů. Nižší teplota ho zničí.

náročnost:
cena:
čas: 30 minut