GRILOVANÝ KAPR V BALÍČKU


Labužnická ryba s pikantní zeleninou.

Podle tohoto receptu odobně připravte i různé druhy ryb, či využijte jiné kombinace zeleniny, já však doporučuji kapra.

  • náročnost: 3
  • cena: 4
  • čas:40 min + 1 hodina na osolení ryby

KAPŘÍ KRÁJENÉ ŘÍZEČKY


Pokud v mase překrájíte tenké kostičky na délku cca 2 milimetrů, získáte rybu docela bez kostí.

Z hlediska zdravé výživy patří rybí maso mezi výjimečné potraviny. Součástí rybího tuku jsou zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny, jejichž blahodárný vliv na náš kardiovaskulární systém, hospodaření těla s cholesterolem a preventivní působení proti dalším civilizačním chorobám je klinicky prokázán.

  • náročnost: 3
  • cena: 4
  • čas:40 minut

KAPŘÍ BIFTEČKY


Ryby na grilu a navíc bez kostí.

Věřte mi, že kapr nebude mít žádné kosti a biftečky budou báječné.

  • náročnost: 3
  • cena: 3
  • čas:40 minut

UZENÁŘSKÝ KAPR


Rybí maso zlehka prokrájené a prošpikované kousky voňavé slaniny a špeku.

Vůně slaniny a klobásové koření skvěle doplní maso z kapra pečeného intenzivně v troubě.

  • náročnost: 2
  • cena: 4
  • čas:30 minut

STEAK ZE ŽRALOKA


Jemné žraločí maso můžete nahradit masem z libovolné ryby.

Jednoduchá příprava neobvyklé delikatesy, na které si zaručeně pochutnáte. Žraločí maso se opéka společně se zeleninou, která poté vytvoří chutnou lehkou přílohu.

  • náročnost: 3
  • cena: 5
  • čas:30 minut

KAPR V KOPŘIVÁCH


Ideální lehký pokrm pro jarní dny.

Rybí maso v kombinaci se zelenými kopřivami vytvoří jarní pochoutku nejen pro milovníky ryb. Nebojte se kostí! Na webu kulinář najdete videa a návody jak si rybu připravit zcela bez kostí.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas:40 minut

KAPR V KŘUPAVÉM TĚSTÍČKU


Inspirace na téma kapr, tentokráte ryba obalená ve zlatém těstíčku.

Kouzlo v receptu udělá kukuřičná krupice - neboli polenta. Pokud v ní obalíte porce kapra namočené do těstíčka a následně vše usmažíte na sádle, uvidíte, že si pochutnáte na úžasně voňavém pokrmu.

  • náročnost: 2
  • cena: 4
  • čas:45 minut

Jak na rybu bez kostí


s tímhle fíglem určitě oslníte

  • náročnost: 1
  • cena: 1
  • čas:

SLANEČKY VE VAJÍČKOVÉ REMULÁDĚ


Nevšední pohoštění pro každou příležitost!

Slanečky neboli herinky s majonézou a vajíčky připravujte den předem, aby se chutě propojily a vytvořily tak pochoutku nejen pro gurmány.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas:10 minut

KAPR PODLE PÁNŮ Z ROŽMBERKA


Podle starodávného receptu z archivu třeboňského zámku.

Opečená ryba s omáčkou z červeného vína a medu podávaná na rozpečené topince.

  • náročnost: 2
  • cena: 4
  • čas:30 minut