Klasický recept našich babiček.
Tradiční kynuté těsto na přípravu mazanců, vánoček, štol ale i velikonočních copů. Je nutné počítat s pomalým klidným kynutím.
- náročnost: 3
- cena: 2
- čas:90 minut
Tradiční kynuté těsto na přípravu mazanců, vánoček, štol ale i velikonočních copů. Je nutné počítat s pomalým klidným kynutím.
Jednoduché kynuté pečivo přislazené medem se podle tradice peče z různě stočených pramenů těsta. Rozválené prameny jsou připomínkou Jidáše, jeho zrady a následně smrti na provaze.
Nebo také celta, štola, štědrovka, či štědrovnice, žemle, nebo také vánoční houska.
Tahle vydatná polévka s chlebovou strouhankou a droždím udělá na talíři nečekanou parádu.
Lehké, vláčné těsto na koblihy s použitím majonézy je opravdu jednoduché na zadělání a velmi dobře se s ním pracuje.
Zkuste si připravit lečo v novém kabátku. Uzeninu můžete nahradit voňavým tofu a vykouzlit tak i bezmasou verzi.
Variace na slavné brownies s použitím jemných ovesných vloček.
Starodávné a přitom jednoduché pečivo připravované při slavnostních příležitostech jako Masopust o svátcích a poutích. Je brzy hotové a nebudete stačit smažit.
Toto pečivo je skvělé také usušené a doporučuji jej konzumovat máčené v horkém čaji či punči.
Sušenky z ovesných vloček lze podle chuti doplnit libovolným sušeným ovocem, nahradit přírodní cukr medem, přidat voňavé koření a podobně. Křehké sušenky zvládnou upéci i děti pokud nebudete litovat trochu upatlané kuchyně.