CELEROVÉ ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY


Příloha, která je zdravá a velice efektní.

Brambory, které jsou po uvaření polepšené voňavým opečeným celerem a zeleným pórkem.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas:30 minut

BRAMBOROVÉ DUKÁTY


Vzpomínka na prababičky.

Pravidelná tenčí kolečka z bramborového těsta pečená na sádle lze podávat jako přílohu ale také třeba s povidly a kysanou smetanou jako skvělou lahůdku z dávných dob.

  • náročnost: 1
  • cena: 1
  • čas:20 minut

DOMÁCÍ RAVIOLI SE ŠPENÁTEM


Domácí těstoviny jsou nejlepší.

Ručně vyrobené a čerstvé těstoviny budou vždy o krok napřed před těmi kupovanými. O to víc v případě plněných taštiček zvaných italsky RAVIOLI. Podle vašeho uvážení je doplňte třeba jinou než tomatovou omáčkou.

  • náročnost: 4
  • cena: 3
  • čas:90 minut

PREJT ZE SÓJI


Bezmasá varianta oblíbené české pochoutky.

Sojové boby jsou jednoznačně největším zdrojem bílkovin vůbec, i v konkurenci s masem a jinými potravinami.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas:50 minut

POHANKOTO SE ŽAMPIONY


Rizoto z pohanky je kouzelnou variací na oblíbený pokrm.

Pohanka je velmi cenná potravina a docela snadno z ní lze připravit různé pokrmy jako například z rýže. Ochucení houbami v tomto případě žampiony používali už naši prapředkové.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas:40 minut

ZAPEČENÁ POHANKA V SÝRU


Zapečená se směsí bylinek.

Spařenou pohanku snadno zapečete se sýrem, vejci a posekanými bylinkami a vytvoříte tak skvělý pokrm nebo zajímavou přílohu.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas:50 minut

NADÍVANÉ DALAMÁNKY


Rozpečený chléb plný dobrot.

Velmi elegantní varianta na rozpečený chléb s tím, že i náplň lze libovolně upravit podle toho, pro koho dalamánky připravujete.

  • náročnost: 1
  • cena: 3
  • čas:35 minut
lasaně se špenátem

LASANĚ SE ŠPENÁTEM


Pláty suchých těstovin pečené zvolna s podušeným špenátem a sýrovou omáčkou.

Krásný harmonický pokrm, kvůli kterému stojí za to strávit hodinu v kuchyni. Hotové lasaně lze doplnit kysanou smetanou či jogurtovým dipem a salátem.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas:60 minut

HOUBAŘSKÉ PLNĚNÉ BRAMBORY


Brambory plněné houbovou míchanicí.

Zajímavá a skvělá variace na téma plněné pečené brambory. Nejlépe z čerstvých hub.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas:30 minut

FAZOLOVÝ GULÁŠ


Bezmasá variace na klasický „buřtguáš“.

Vydatný, bezmasý guláš, který případně snadno doplníte rozpečenou uzeninou. Pokud použijete sterilované fazole bude i velmi brzo vařený.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas:60 minut + máčení fazolí