Grilovaná krkovička Kulinář

GRILOVANÁ KRKOVIČKA


Jednoduchý způsob, jak si připravit šťavnaté steaky z prorostlé krkovice.

Skvělý a jednoduchý recept pro Vaše letní grilování. Nezapomeňte si k němu připravit i některý z mých zdravých salátů.

  • náročnost: 1
  • cena: 3
  • čas:20 minut
Pečený salát

PEČENÝ ZELENINOVÝ SALÁT


Sladkokyselá osmahnutá zelenina.

Variace na klasický zeleninový salát, který připravíte na grilu, pánvi i ohništi.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas:20 minut

GRILOVANÝ KAPR V BALÍČKU


Labužnická ryba s pikantní zeleninou.

Podle tohoto receptu odobně připravte i různé druhy ryb, či využijte jiné kombinace zeleniny, já však doporučuji kapra.

  • náročnost: 3
  • cena: 4
  • čas:40 min + 1 hodina na osolení ryby

KAPŘÍ KRÁJENÉ ŘÍZEČKY


Pokud v mase překrájíte tenké kostičky na délku cca 2 milimetrů, získáte rybu docela bez kostí.

Z hlediska zdravé výživy patří rybí maso mezi výjimečné potraviny. Součástí rybího tuku jsou zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny, jejichž blahodárný vliv na náš kardiovaskulární systém, hospodaření těla s cholesterolem a preventivní působení proti dalším civilizačním chorobám je klinicky prokázán.

  • náročnost: 3
  • cena: 4
  • čas:40 minut
Budějovické žebro Kulinář

BUDĚJOVICKÉ ŽEBRO


Pochoutka nejenom k pivu.

Jihočeský recept nejen pro letní grilování. Na těchto žebírkách si zaručeně pochutnáte nejen u piva!

  • náročnost: 4
  • cena: 3
  • čas:110 minut

STEAK ZE ŽRALOKA


Jemné žraločí maso můžete nahradit masem z libovolné ryby.

Jednoduchá příprava neobvyklé delikatesy, na které si zaručeně pochutnáte. Žraločí maso se opéka společně se zeleninou, která poté vytvoří chutnou lehkou přílohu.

  • náročnost: 3
  • cena: 5
  • čas:30 minut

PEČENÁ JEHNĚČÍ KOLÍNKA


Skvostná pečeně s bylinkami a spoustou zeleniny, připravovaná na bílém víně.

Způsob pečení masa spolu s kořenovou zeleninou, cibulí a kořením je rozšířen po celém světě. U nás se takto upraveným pokrmům říká “na divoko”, nebo v případě kuřete “ala bažant”. Stejným způsobem můžete připravit i jiné části jehněčího, kůzlečího a třeba i skopového masa.

  • náročnost: 2
  • cena: 4
  • čas:3 hodiny

JEHNĚČÍ ROLÁDA


Kulinářský skvost k oslavě jara.

Namísto pečené jehněčí nebo kůzlečí kýty můžete připravit z levnějších částí mladého masa skvělou roládu. V tomto případě doplněnou špenátovými listy.

  • náročnost: 3
  • cena: 1
  • čas:

KUŘECÍ ROLÁDA


Vždy elegantní jak teplá, tak i studená.

Oblíbené pečené kuře může mít i velmi atraktivní podobu. Stačí se naučit vykostit kuře a pak už to záleží jen na vaší fantazii a možnostech.

  • náročnost: 4
  • cena: 3
  • čas:120 minut

BEZLEPKOVÉ RÝŽOVÉ KROKETY


Budou skvělé jako příloha i hlavní chod!

Skvělý recept jak vykouzlit nevšední přílohu z vařené rýže. Připravte zlaté kroketky a podávejte je jako přílohu, či samostatně s příslušnou porcí salátu. Vězte, že s houbovým kořením od Kulináře budou nejen skvěle chutnat, ale také příjemně vonět!

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas:30 minut