KAPR PODLE PÁNŮ Z ROŽMBERKA


Podle starodávného receptu z archivu třeboňského zámku.

Opečená ryba s omáčkou z červeného vína a medu podávaná na rozpečené topince.

  • náročnost: 2
  • cena: 4
  • čas: 30 minut

KAPŘÍ BIFTEČKY


Ryby na grilu a navíc bez kostí.

Věřte mi, že kapr nebude mít žádné kosti a biftečky budou báječné.

  • náročnost: 3
  • cena: 3
  • čas: 40 minut
Grilovaná krkovička Kulinář

GRILOVANÁ KRKOVIČKA


Jednoduchý způsob, jak si připravit šťavnaté steaky z prorostlé krkovice.

Skvělý a jednoduchý recept pro Vaše letní grilování. Nezapomeňte si k němu připravit i některý z mých zdravých salátů.

  • náročnost: 1
  • cena: 3
  • čas: 20 minut
Pečený salát

PEČENÝ ZELENINOVÝ SALÁT


Sladkokyselá osmahnutá zelenina.

Variace na klasický zeleninový salát, který připravíte na grilu, pánvi i ohništi.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas: 20 minut

GRILOVANÝ KAPR V BALÍČKU


Labužnická ryba s pikantní zeleninou.

Podle tohoto receptu odobně připravte i různé druhy ryb, či využijte jiné kombinace zeleniny, já však doporučuji kapra.

  • náročnost: 3
  • cena: 4
  • čas: 40 min + 1 hodina na osolení ryby

KRÁJENÉ ŘÍZEČKY Z KUŘECÍHO MASA


Kousky kuřecího masa ve formě šťavnatých řízečků zachutnají nejen dětem.

Kuřecí maso opečené obalené v kukuřičné polentě a opečené do křupava může být zdravou variantou populárních kuřecích nuget.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas: 30 minut

VÁZANÝ STEAK


Osvědčený recept na šťavnatý steak z libovolného masa.

Nakrájené kousky masa spojené proužkem slaniny do libovolně vysokého steaku. Díky tomuto receptu bude maso uvnitř růžové a plné šťávy.

  • náročnost: 3
  • cena: 4
  • čas: 40 minut

KAPŘÍ KRÁJENÉ ŘÍZEČKY


Pokud v mase překrájíte tenké kostičky na délku cca 2 milimetrů, získáte rybu docela bez kostí.

Z hlediska zdravé výživy patří rybí maso mezi výjimečné potraviny. Součástí rybího tuku jsou zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny, jejichž blahodárný vliv na náš kardiovaskulární systém, hospodaření těla s cholesterolem a preventivní působení proti dalším civilizačním chorobám je klinicky prokázán.

  • náročnost: 3
  • cena: 4
  • čas: 40 minut

HOVĚZÍ STEAK SE SÝROVOU ČEPICÍ


Návod jak připravit šťavnatý hovězí steak jako z té nejlepší restaurace.

Klasický steak z hovězí svíčkové zprudka opečený na pánvi a dotažený ve vyhřáté troubě schovaný pod čepicí z omeletky a podávaný na opečené polentě s omáčkou z bílého vína.

  • náročnost: 4
  • cena: 5
  • čas: 20 minut

GRIL BAGETA


Jednoduchý fígl, jak ozvláštnit gril párty!

Pestrý špíz z kuřecího masa v křupavém rozpečeném pečivu. Samozřejmě je možné péci na jehlici různé suroviny například uzeniny, žampiony, jiné druhy masa.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas: 60 minut