PEČENÝ ZELENINOVÝ SALÁT

Sladkokyselá osmahnutá zelenina.

náročnost: 1
cena: 2
čas: 20 minut
Pečený salát

Variace na klasický zeleninový salát, který připravíte na grilu, pánvi i ohništi.

postup:

  • Před samotným grilováním si svařte stejné množství octa a cukru (např. 250 g cukru a 250 ml běžného lihového octa). Tím potom snadno a rychle ochutíte různé saláty a studené omáčky.
  • Pokud budete pečený salát připravovat na roštovém grilu, nakrájejte zeleninu na větší, stejnoměrné kusy a zcela nasucho ji osmahněte. Opečenou zeleninu pak vložte do mísy a ochuťte rozvarem cukru a octa, Medvědí solí a olivovým olejem.
  • V případě úpravy salátu na pánvi nebo grilovací plotně, krájejte zeleninu na menší, stejnoměrné kousky. Nejprve na troše oleje pečte celer, pak přidejte cibuli a nakonec ostatní druhy zeleniny. Rajčata upravte zlehka, nejlépe nakonec. Osmahnutou zeleninu až těsně před podáváním osolte MEDVĚDÍ SOLÍ (medvědím česnekem a dalšími bylinkami) a svařeným octem s cukrem.
  • Při podávání doplňte sýrem.

varianty:

  • k osolení můžete použít také krystalky KOUŘOVÉ SOLI nebo stejně tak BYLINKOVOU SŮL. Podle možností a chuti lze kombinovat nejrůznější druhy zeleniny, případně salát doplnit i kouskem opečené dobré klobásy.