NADÍVANÉ HUSÍ STEHNO

Vyjímečná variace na svatomartinskou pečeni.

náročnost: 3
cena: 4
čas: 2 - 3 hodiny

Recept jak připravit křupavé stehýnko s nádivkou z jater a kysaného zelí.

postup:

  • Husí stehna částečně vykostěte, a to tak, že vyříznete stehenní kost a uvolníte i část druhé kosti odřezáváním svalových úponů. Maso několikrát prořízněte nožem a vše trochu osolte.
  • Slaninu nakrájejte na nudličky a nechte ji na pánvi krátce rozpéct. Přidejte drobně nakrájenou cibuli, trochu kmínu a na kousky pokrájená játra. Vše poduste a nakonec vmíchejte překrájené kysané zelí.
  • Tuto směs poté rozdělte do připravených stehen, poté je upravte v pekáči tak, aby byla kůží navrch a pečte v troubě zvolna 2 hodiny na 110°C přikryté druhým pekáčem či poklicí.
  • Na závěr, když je maso měkké, dopékejte na 190°C, aby se kůže rozpekla a křupala. Podávejte s knedlíky, bramborovými šiškami a dušeným zelím.