MASOVÉ KULIČKY S FAZOLKAMI A CUKETOU

Zvěřinové maso se sýrovým překvapením.

náročnost: 2
cena: 4
čas: 40 minut

S masovou fáší můžete libovolně kouzlit a to jak jejím ochucením, tak i nápaditým doplněním. Recept můžete provést s libovolným druhem masa.

postup:

  • Maso z libovolného kusu zvěřiny (jelen, srnec, daněk atd.) očistěte, odblaňte a nakrájejte na drobné kousky. Maso osolte a okořeňte paprikovou Cikánskou směsí či jiným výrazným kořením (kdo má rád, může do masa rozsekat chilli papričku) a spolu s pokrájeným uzeným bokem a 150 ml vody vše rozsekejte ve strojku na hladkou hmotu.
  • Vzniklou fáš rozdělte na stejnoměrné části a tvořte rukou kuličky do kterých schovejte kostku tvrdého sýra. Kuličky pečte najednou na plechu s pečicím papírem v troubě. Teplota předehřáté trouby by měla být 170 stupňů a délka pečení podle velikosti kuliček 7 - 12 minut.
  • Mezitím si připravte v hlubší pánvi zeleninovou směs. Opečte na oleji cibuli, plátky česneku, kousky paprik, předem krátce povařené fazolové lusky a na kostičky krájenou cuketu. Tuto směs ochuťte bylinkovou solí, zastříkněte rajčatovou šťávou a pomelte pepřem. Zelenina musí být křehká a křupavá, takže žádné dlouhé dušení.
  • Na tuto směs pak klaďte pečené kuličky, přizdobte pažitkou a bylinami podle libosti a podávejte s rozpečenou bagetou.