GRIL BAGETA

Jednoduchý fígl, jak ozvláštnit gril párty!

náročnost: 2
cena: 3
čas: 60 minut

Pestrý špíz z kuřecího masa v křupavém rozpečeném pečivu. Samozřejmě je možné péci na jehlici různé suroviny například uzeniny, žampiony, jiné druhy masa.

postup:

  • Kuřecí maso (stehenní nebo prsní svalovinu) nakrájejte na stejnoměrné kousky. Vložte do misky, přidejte vejce, bramborový škrob, sůl a tři lžičky koření Zlatá pečínka. Vše důkladně promíchejte a nechte v chladu odležet asi 30 minut.
  • Papriku, slaninu a cibuli nakrájejte na stejnoměrné kousky tak, aby vše bylo možné napichovat na jehlice či špejle.
  • Marinované maso napichujte střídavě se slaninou a zeleninou na jehlice. Délku špízů zvolte podle velikosti baget.
  • Špízy grilujte nejprve zvolna, aby se propekly. Ideální je nepřímý žár, sálavé teplo. Když jsou téměř pečené, rozpečte rozpůlené bagety.
  • Do změklého másla namíchejte kořenící směs Bylinkové máslo a rozetřete ho po opečeném pečivu. Do každé z baget pak vložte pečený špíz, vytáhněte špejli a přizdobte lístky salátu, polníčkem, rukolou - podle možností.

varianty:

  • Skvělé je ještě teplé bagety posypat strouhaným sýrem.