DOMÁCÍ NOKY SE ŠPENÁTEM A SÝREM

Zapečené bramborové noky, kterým nikdo neodolá.

náročnost: 3
cena: 2
čas: 50 minut

Vytvořte si vynikající oběd podle tohoto osvědčeného návodu. Díky využití kukuřičné krupice se jedná o bezlepkový pokrm.

postup:

  • Do jemně nastrouhaných předem uvařených brambor dejte vejce, kukuřičnou krupici, bramborový škrob, sůl a vše krátce promíchejte. Nechte asi 5 minut stá, aby krupice natáhla vlhkost.
  • Ze vzniklého těsta tvořte noky nebo válečky a vařte je ve vroucí osolené vodě. Poté co vyplavou počítejte dvě minuty.
  • Poté nočky vyberte a na chvilku vložte do studené vody. Po okapání je trochu omastěte máslem.
  • Do máslem vymazané zapékací nádoby dejte špenátové listy, předem krátce podušeé na zpěněné cibuli a česneku. Osolte a opepřete je, posypejte polovinou strouhaného sýra a do směsi přidejte noky.
  • Posypte zbytkem sýra a dejte do trouby zapékat na 160 stupňů asi 20 minut. Na závěr ještě vše potřete máslem, a posypte sekanou petrželí a oregánem.

varianty:

  • pokud neděláte bezlepkovou variantu, vysypte zapékací nádobu strouhankou, aby byly nočky křupavější.